Stand na en Uitslagen Ronde 18 Interne

#

Stand na en Uitslagen Ronde 18 Interne

In een snelle partij had Dinand een bijzonder goed offer op veld f7 en kwam 2 pionnen voor te staan. Henk herpakte zichzelf met een zware aanval op de f2 pion. Na het slaan van een loper door het zwarte paard, kwam Dinand plots mat te staan. Overwinning voor Henk.

De partij tussen Bernard en Han ging vanaf het begin al redelijk gelijk op. Bernard had wel iets meer aanval, maar Han wist dit elke keer weer te verdedigen met de beste zet. Na afruil van de stukken, werd besloten tot remise. Hier hadden beide spelers vrede mee.

Na de opening kwam Jasper iets beter te staan en moest Jan van der Veen goed oppassen voor trucjes. Na het afruilen van de stukken nood Jan remise aan en dat werd door Jasper geaccepteerd.

Na een aparte opening in de partij tussen Marten en Caroline kwam er een gelijkwaardige stelling op het bord. Op de 17de zet bood Marten remise aan en dat werd aangenomen door Caroline.

Pieter offerde 2 pionnen in de opening tegen Richard. Pieter kreeg een gevaarlijk initiatief, maar zoals Pieter na afloop teleurgesteld zei tegen Richard: "Je trapte nergens in". Richard won uiteindelijk met de 2 pionnen meer.

C01R18rng.jpg

C01R18uit.jpg