Stand na en Uitslagen Ronde 7 Interne

Stand na en Uitslagen Ronde 7 Interne

#

Stand na en Uitslagen Ronde 7 Interne

Jan (Bosch) had een gedegen opstelling tegen Joan. Na een zwakte in de stelling van Jan, won Joan een pion en kwam plotseling gewonnen te staan. Dit was uiteindelijk voldoende voor Joan om de overwinning te pakken.

Marten en Caroline kwamen in een vrij dichte "maróczy-bind"-stelling terecht. Op een gegeven moment volgde zettenherhaling en waren beide spelers tevreden met een gelijkspel.

In een spaanse partij greep Jasper in de opening snel mis tegen Jan (van der Veen). Door een pion te pakken kreeg Jan een dubbele aanval op de paarden van Jasper. Jasper kreeg er nog wel 2 pionnen voor terug, maar dat was niet voldoende en daarmee de overwinning voor Jan.

De opening bij de partij tussen Bernard en Richard ging nog gelijk op. Richard kreeg daarna het betere aanvalsspel, maar Bernard wist dit te verdedigen. Na afruil van de zware stukken, kwam er een eindspel op het bord met gelijke lopers (beide op dezelfde kleur). De pionnen van Richard stonden wel beter en hij zag kansen voor zichzelf voor de overwinning. Hij kon er echter niet door heen komen en werd het uiteindelijk een gelijkspel.

De marathonpartij van de avond werd gespeeld door Rutger en Leo, waarbij Rutger uiteindelijk de winnaar werd. In een knotsgekke opening kon Leo een toren nemen voor 2 pionnen. Hij weigerde dit en stond vervolgens minder. Rutger kon vervolgens op rukken met zijn vrijpionnen en was er promotiedreiging. Nadat Rutger de torens kon afruilen, kon Leo de pionnen niet meer stoppen en was dit voldoende voor de overwinning van Rutger.

C01R07rng.jpg

20231013_204936.jpg

C01R07uit.jpg

20231013_204942.jpg

20231013_204947.jpg

20231013_235447.jpg