Stand na en uitslagen van Ronde 4 Intern

Stand na en uitslagen van Ronde 4 Intern

#

Stand na en uitslagen van Ronde 4 Intern

Wit offerde op de 9e zet een loper op f7. Een paar zetten later offere Dinand zelfs nog een tweede loper. Zwart nam ook het 2e loper offer aan, maar daarmee liet Pieter eeuwig schaak toe en dus remise. Echter als zwart de dame één veld opzij had gespeeld i.p.v het slaan van de 2e loper, dan had er misschien meer in gezeten voor zwart.

Edgar en Jasper speelden in de partij Catalaans en ruilden wat stukken af. Echter kon uiteindelijk geen van beide seplers goed verder komen en werd besloten tot remise.

Marten en Arie kwamen in een positioneel gelijke stelling met een open d-lijn en de pionen tegenover elkaar op e4 en e5. Voordat de echte strijd begon werd door beide heren besloten dat een remise op zijn plek was.

Vanuit de opening kreeg Henk meer het aanvalsspel. Bernard kon dit goed blijven verdedigen, waardoor Henk er niet door heen kwam. Na afruil van de dames en de weinige tijd die Henk nog op de klok had, werd tot een gelijkspel besloten.

Na matdreiging met dame en toren door Leo speelde Jan Bosch f4 waarna de pion op e3 een mikpunt werd voor Leo. Jan speelde voortreffelijk en wist elke dreiging van Leo te pareren zonder verdere verzwakkingen toe te laten in de stelling. Pas in het eindspel wist Leo met behulp van zijn koning doorslaggevend voordeel te krijgen en daarmee de winst.

20230922_205509.jpg

Afbeelding van WhatsApp op 2023-09-23 om 08.20.04.jpg

Afbeelding van WhatsApp op 2023-09-23 om 08.20.05.jpg

C01R04rng.jpg

C01R04uit.jpg