Interne

Jaap van Doorn Bokaal
Recreatie

Arie van Wageningen weer clubkampioen

Hier een bericht van uw competitieleider Arie van Wageningen.

De sfeer rond de interne is volgens mij een beetje te vrijblijvend. Ik wil graag dat de partijen om 20.00 uur beginnen. Afmelden voor 1900 uur (zie formulier hieronder) ,via emailadres  spangersas@hotmail.nl  of via het bekende schriftje. Zelf ben ik niet via de mobiel bereikbaar voor afzeggingen op het laatste moment. Laat de tegenstander niet voor niets komen! En het scoort ook nog een nul als de indeling al heeft plaatsgevonden en er niet tijdig is afgemeld.

Op de Algemene ledenvergadering na de zomer van 2020 zal duidelijk worden of het systeem van het afgelopen jaar wordt gecontinueerd. Waarschijnlijk betekent dit 2 avonden snelschaak, 2 avonden rapid, en 3 avonden bekercompetitie, allemaal te vinden in de agenda. Ook overige toernooien als, 'het oliebollenschaak' en 'kroegschaak' zullen gehandhaafd blijven. Nieuwe initiatieven zijn van harte welkom, en ik denk graag mee over de organisatie. De overige vrijdagen.is er dan ruimte voor de interne competitie.

Nieuwe opzet Jaap van Doorn bokaal

De bekercompetitie zal dit seizoen net als vorig jaar een andere opzet hebben, meer een rapidcompetitie met tijdshandicap. De tegenstander wordt in de eerste ronde bepaald door loting. Er wordt een tijdshandicapsysteem gehanteerd dat er op neerkomt dat de speler met een hogere rating minder tijd krijgt. De tegenstanders spelen 2 partijen waarbij ieder een keer wit en zwart heeft. Bij 1-1 wordt er een beslissingsvluggertje gespeeld. Daarna zwitsers systeem. We spelen 2 ronden per avond. Wie na 3 avonden de meeste punten heeft gescoord wint de bekercompetitie.

Het wachten is op de definitieve data voor de SBO competitie en de viertallenwedstrijden, daarna wordt een wedstrijdagenda voor het komende seizoen gepubliceerd. Met vriendelijke groet,

Arie van Wageningen

Afmeldformulier Interne