Stand na en Uitslagen Ronde 17 Interne

#

Stand na en Uitslagen Ronde 17 Interne

Edgar kon in de opening het spel van Gerwin ontregelen, zodat Gerwin wat slechter kwam te staan. Na een iets te optimistische zet van Gerwin zonder goed verder te zien, verloor hij een pion en eigenlijk ook de partij. Gerwin probeerde het nog wel, echter tegen beter weten in. Overwinning voor Edgar.

De partij tussen Henk en Han was een mooie start van het nieuwe jaar. Lange tijd ging het gelijk op. Han verloor een pion in het middenspel en moest zorgvuldig verdedigen. Uiteindelijk dreigde de koning uitgerookt te worden, met een aftrekschaak op de dame. Hiermee een overwinning voor Henk.

Joan kwam na actief spel van beide spelers beter uit de opening dan Marten. Joan kwam een vrijpion voor te staan op de d-lijn. Marten won een pion terug en creëerde daarmee ook een vrijpion (op de a-lijn). De vrijpion van Marten kon uiteindelijk promoveren, waardoor Joan een paard moest geven. De vrijpion van Joan bleef een gevaar, maar na geforceerd dames ruilen kroop Marten langzaam naar de winst.

Door een fout in de opening van Jasper kwam Caroline eenvoudig een loper voor. Deze voorsprong wist zij te behouden en daarmee de overwinning.

Na de opening gin er wat mis voor Pieter tegen Jan van der Veen. De partij was toen eigenlijk wel afgelopen, maar het duurde nog lang voordat Jan de overwinning binnen had.

Leo gaf al snel het loperpaar op tegen Richard, waarna de zwakke velden zwak werden. Dit kostte Leo uiteindelijk twee pionnen en daarmee de partij. Mooie overwinning voor Richard.

Dinand en Marc hielden elkaar goed in evenwicht en daarmee werd ook de partij besloten in een remise.

C01R17rng.jpg

C01R17uit.jpg