Stand na en uitslagen Ronde 5 Interne

Stand na en uitslagen Ronde 5 Interne

#

Stand na en uitslagen Ronde 5 Interne

Han speelde een voor Bernard bekende opening. Door een foutieve paardzet van Han kon Bernard een pion winnen met aanval op de toren van Han. De toren stond gedekt door de dame en Han wist dit. Hij deed toch een zet met zijn dame waardoor Bernard de opeens ongedekte toren kon winnen en daarmee de partij.

Jasper en Caroline speelden een positionele partij. Uiteindelijk werd een evenwichtige stelling bereikt waarin vooruitgang voor beide spelers lastig was en hierdoor werd besloten tot een remise.

Gerwin had last van "spoken"avond. Hij zag dingen die er niet waren. Uiteindelijk won Marten een stuk en daarmee de partij. Gerwin gaf dus cadeautjes weg op de verjaardag van Bernard.

De paritj tussen Dinand en Edgar ging lange tijd gelijk op. Dinand verloor in het middenspel een pion, maar bleef moedig verder strijden. Helaas was dit niet genoeg om er een remise uit te slepen en ging de winst naar Edgar.

Tussen Richard en Rutger ging het lange tijd gelijk op. Ondanks dat Rutger de c-lijn had bemachtigd, profiteerde zijn tegenstander met dezelfde initialen (R.H.) op de d-lijn en won!

Volgens Henk is Feline heel aardig, maar niet achter het schaakbord. Lang ging de partij gelijk op, totdat Feline met Db6 een duubele aanval ontwikkelde op de stelling  van Henk. Na vuurwerk in de partij was dreiging van mat achter de paaltjes door Henk niet meer te voorkomen. Het volle punt voor Feline!

Marlinde kreeg in de opening een plusje doordat Leo een geisoleerde pion had. Na wat moeite werd de pion gewonnen en met een complexe tactische stelling ging er later bij Leo ook een kwaliteit vanaf. Dit was voor Leo genoeg op om te geven en daarmee de overwinning voor Feline.

Jan (van der Veen) had de eer om een partij te mogen spelen tegen onze Groningse gast Daan. Na de opening stond Daan iets beter en probeerde Daan heel lang de stelling van Jan te breken. Dit lukte uiteindelijk niet waardoor er besloten werd tot een remise.

C01R05rng.jpg

20230929_201126.jpg

C01R05uit.jpg

20230929_201118.jpg