Stand na en Uitslagen Ronde 11 Interne

Stand na en Uitslagen Ronde 11 Interne

#

Stand na en Uitslagen Ronde 11 Interne

Edgar offerde een loper voor een zeer sterke aanval tegen Joan. Na afruil kwam Joan een pion voor. In een toreneindspel moest Edgar zich uiteindelijk gewonnen geven en daarmee de overwinning voor Joan.

De partij tussen Pieter en Leo was een gelijkopgaande. Leo won een pion en Pieter offerde hier als antwoord zijn paard voor 2 pionnen. Uiteindelijk trok Leo de partij naar zich toe met de overwinning als gevolg.

Caroline en Rutger speelden een Franse partij waar Caroline beter uit de opening kwam. In de partij kon Caroline doorslaan en kwam zwart kwetsbaar te staan, waarna er voor zwart een kwaliteit verloor ging. Door precies spel van Caroline werd het paard van Rutger naar de slachtbank geleid. Vervolgens ging Caroline er met de overwinning van door.

Marten en Jan (van der Veen) speelde een konings-Indische partij, welke interessant werd. Jan kwam iets beter te staan, want Marten had een ontwikkelingsachterstand met zijn stukken. Na afruil van de dames en een onverwachte goede loperzet van Marten, kwam er evenwicht in de stelling. Uiteindelijk werd er een remise overeengekomen.

Richard speelde met groot succes het aangenomen Damegambiet tegen Feline. De zwarte pion bleef uiteindelijk op het veld c4 staan en Richard kon rustig doorspelen richting de winst.

C01R11rng.jpg

C01R11uit.jpg