Stand na en Uitslagen Ronde 12 Intern

Stand na en Uitslagen Ronde 12 Intern

#

Stand na en uitslagen Ronde 12 Interne

Jan (Bosch) speelde in het begin van de partij rustig tegen Dinand. Door een foute zet verloor Jan een kwaliteit. Deze kon Jan niet meer terug winnen waardoor Dinand de partij richting zijn voordeel kon uitspelen en de winst kon behalen.

Pieter had alweer wit tegen Edgar. Dezelfde opening als 3 of 4 partijen uit het verleden kwam vlug op het bord. Edgar week na 5 zetten als eerste af. Pieter dacht een half uur na over zijn 6e zet. Op de 11e zet opende Pieter de h-lijn van het bord. Met de dame, een toren en een paard van Pieter richting de koning van Edgar, moest Edgar zijn dame opgeven, mat gaan of opgeven. Op de 21e zet koos Edgar voor de laatste optie en dus winst voor Pieter.

Leo stond na een creatieve opening zo goed als verloren tegen Caroline. Omdat Caroline niet het optimale vervolg wist te vinden in de partij, werd het alsnog een gelijkspel.

Henk kwam in zijn partij tegen Joan gedrongen te staan en zijn stukken werkten niet goed samen. Joan kreeg een aanval en na het verlies van de dame gaf Henk op.

De partij tussen Jasper en Richard was een heel positionele Italiaan. Uiteindelijk had Richard in het eindspel een iets actievere dame en dat gaf de doorslag en dus de winst voor Richard.

Arie kwam met wit iets beter uit de opening tegen Jan (van der Veen). Jan wist echter in het middenspel het tij te keren en kon de overwinning naar zich toe halen.

De opening tussen Rutger en Marten was een aangenomen Morra Gambiet. Rutger verkoos in de stelling koningsaanval boven het terug slaan van een pion. Marten moest daarna flink rekenen om het verlies van zijn dame tegen te gaan. Uiteindelijk heeft de training die Rutger op de dinsdagavond geeft aan de jeugd de benodigde tactische bagage opgeleverd om de partij naar zich toe te trekken en te winnen.

C01R12rng.jpg

20231117_200917.jpg

C01R12uit.jpg

20231117_200910.jpg