Stand na en Uitslagen Ronde 14 Interne

#

Stand na en Uitslagen Ronde 14 Interne

Edgar en Jan (Bosch) mochten tegen elkaar in deze ronde. In de partij kwam Edgar in een damegambiet wat actiever uit de opening en wist een verzwakte koningsstelling bij Jan uit te lokken. Jan verdedigde zich inventief, maar wist verlies niet te voorkomen. De volle winst voor Edgar.

Na een enerverende openingsfase die ontstond vanuit het Frans belandden Arie en Bernard in een strategisch middenspel. Na afruil van stukken werd uiteindelijk de vrede getekend en waren beide tevreden met een half punt.

Een zeer sterk spelende Han kwam heel goed te staan tegen Joan. Han kon de winnende zet niet vinden. Na afruil kwam er een moeilijk eindspel op het bord en waren beide spelers tevreden met remise.

Pieter en Dinand begonnen rustig aan hun partij. Na de rustige openingsfase kon Pieter zijn f-pion op f5 krijgen. Daarna pende Pieter het paard van Dinand dat op f6 stond. Dat kostte Dinand een stuk. Tijdens de daaropvolgende mat-aanval van Pieter kon Dinand nog 1 ongevaarlijk schaakje geven. Dit was niet voldoende en daarmee won Pieter de partij in 22 zetten.

Marten en Jasper speelden een scherpe partij. Na vele aanvallen van Jasper kwam Marten met de counteraanval. Uiteindelijk stonden beide spelers in de verdediging en werd het remise.

Jan (van der Veen) en Leo begonnen met de Siciliaanse opening. Na deze opening ontwikkelde zich een spannende pot met kansen voor zowel Jan als Leo. In het eindspel In het eindspel had Leo een voordeel vanwege een betere positie van de koning. Dit was niet voldoende en uiteindelijk werd het toch een remise.

C01R14rng.jpg

20231201_210423.jpg

C01R14uit.jpg

20231201_210435.jpg

20231201_210440.jpg