Interne

De interne competitie is weer van start

Hier een bericht van uw competitieleider in wording. In de loop van de komende maand zal ik, Arie van Wageningen, de interne overnemen van Bernard.

Op de jaarvergadering werd duidelijk dat het systeem van het afgelopen jaar wordt gecontinueerd. Waarschijnlijk betekent dit 2 avonden snelschaak, 2 avonden rapid, 2 avonden 960 schaak en 3 avonden bekercompetitie. Het oliebollenschaak en kroegschaak zal ook wel gehandhaafd blijven. De rest is dan beschikbaar voor de interne competitie.

Afmelden via formulier hieronder

De sfeer rond de interne is volgens mij een beetje te vrijblijvend. Ik wil graag dat de partijen om 20.00 uur beginnen. Afmelden voor 1900 uur via emailadres  spangersas@hotmail.nl  of via het bekende schriftje. Zelf ben ik niet via de mobiel bereikbaar voor afzeggingen op het laatste moment. Laat de tegenstander niet voor niets komen! En het scoort ook nog een nul als de indeling al heeft plaatsgevonden en er niet tijdig is afgemeld.

De bekercompetitie zal dit seizoen een andere opzet hebben, meer een rapidcompetitie met tijdshandicap. De tegenstander wordt in de eerste ronde bepaald door loting. Er wordt een tijdshandicapsysteem gehanteerd dat er op neerkomt dat de speler met een hogere rating minder tijd krijgt. De tegenstanders spelen 2 partijen waarbij ieder een keer wit en zwart heeft. Bij 1-1 wordt er een beslissingsvluggertje gespeeld. Daarna zwitsers systeem. We spelen 2 ronden per avond. Wie na 3 avonden de meeste punten heeft gescoord wint de bekercompetitie.

Het wachten is op de definitieve data voor de SBO competitie en de viertallenwedstrijden, daarna wordt een wedstrijdagenda voor het komende seizoengepubliceerd. Met vriendelijke groet

Van wageningen.jpg

Afmeldformulier Interne