welkom jeugd.jpg

Zin in een potje? Hartelijk welkom !

De jeugd afdeling van Schaakvereniging Hardenberg heeft op de dinsdag haar clubavond. Trainingen en spelvormen worden per niveau afgestemd waarbij het plezier voor de schakers centraal staat.
.

Dinsdagavond: 18.45 t/m 20.00 uur

Op de clubavond wordt er getraind aan de hand van de landelijke stappenmethode. Deze methode bestaat uit uitleg en opgaves die de jeugd kan maken op de computer of op papier. Er wordt ongeveer drie kwartier getraind waarbij belangrijke onderdelen van het schaakspel worden uitgelegd. Na de training is er de mogelijkheid om tot 20.00 uur partijtjes te blijven schaken of andere spelvarianten van het schaken.
schaakcartoon1.jpg

Op de clubavond wordt de jeugd begeleid door:
Rutger Hesselink (stap 1-2);
Edgar Spanjers (stap 3);
Bernard van Lenthe (stap 4).
Daarnaast zijn Dinand Wilps, Gerwin van lenthe en Jan van der Veen regelmatig aanwezig om bovenstaande trainers te ondersteunen.
Op dit moment zijn alle trainers in het bezit van schaaktrainersdiploma 1

evolutie.jpg
Naast de trainingsuren worden er ook toernooitjes gespeeld. De club organiseert regelmatig een jeugdtoernooitje op de clubavond. Hier mag iedereen aan meespelen, ook niet clubspelers. Ook worden er toernooien gespeeld in Overijssel. Vaak gaat er een groep van jeugdspelers onder begeleiding van een jeugdleider hier naar toe. Deze toernooien zijn vaak erg gezellig en erg leerzaam.

Iedereen is welkom op de training, de groep van jeugdspelers bestaat uit zeer verschillende leeftijden en niveaus. We hebben veel beginners maar ook een paar spelers die provinciaal en zelfs landelijk hoog meespelen. Iedereen mag gratis 4 keer komen kijken, voor komst graag een mailtje naar de jeugdleider bernard_van_lenthe@hotmail.com.

Schoolschaak Hardenberg, editie 2020 prooi voor de Vlinder !

Het jaarlijkse schaakkampioenschap voor basisscholen is gewonnen door CBS De Vlinder, dat in een onderlinge strijd afrekende met CBS De Ark. de vlinder.jpg

De derde plek ging verrassend naar CBS Rheezerveen, dat zich nog op de valreep had ingeschreven. Dertien teams met meer dan veertig enthousiaste kinderen gingen woensdagmiddag in het Vechtdal College de confrontatie met elkaar aan. Ondanks de relatieve rust ging het er op het bord soms hard aan toe. De onbevangenheid droop er in het begin vanaf, zodat sommige partijen in een oogwenk voorbij waren. Op een meedogenloze manier werden legers in rap tempo gereduceerd. Ook de systematische opzet en uitvoering van (herders)mataanvallen sprak tot de verbeelding. Vol trots werd het volwassen publiek hiervan na afloop uitgebreid op de hoogte gesteld. Verliespartijen werden met behulp van de nodige consumpties snel naar de vergetelheid verdrongen. De verloting van chessity accounts op het einde, was een leuke afsluiter.

Een nek-aan-nek racechessity.jpg

Zowel CBS De Vlinder uit Hardenberg als de CBS de Ark uit Dedemsvaart verloren maar één van de acht duels. Het onderlinge duel werd met 3-0 gewonnen door CBS De Vlinder en dus zijn zij de terechte kampioenen. Beide hebben zich geplaatst voor het Overijssels kampioenschap op 14 maart in Hengelo. In de voorbereiding hierop zal Schaakvereniging Hardenberg elke dinsdagavond de poorten van haar clubgebouw openen. Vanaf 18:45 uur zal er een extra basisprogramma gedraaid worden dat vrij toegankelijk is voor alle jeugd.