Schaakwoude

Schaakwoude

#

In mijn vorige verslag schreef ik dat ik ieder seizoen wel een uitwedstrijd wilde tegen Schaakwoude. Kennelijk worden mijn verslagen zelfs gelezen door de mensen die het competitierooster in elkaar timmeren want zie, onze eerste uitwedstrijd van het seizoen is tegen, jawel, Schaakwoude. Deze keer geen omleidingen, dus de meesten van ons waren keurig op tijd, alleen Holger liet wel akelig lang op zich wachten. Naar verluidt had hij problemen met zijn navigatie, kennelijk werkt Duitse navigatie niet zo goed in Friesland, en probeer dan maar eens de weg naar Walterswâld te vinden. Ook op het bord bleek het lastig de juiste route uit te stippelen, mede door tijdgebrek natuurlijk. Deze nul werd goedgemaakt door Ludger, die een stuk in de schoot kreeg geworpen.

Johan speelde dezelfde opening als de vorige keer, alleen nu tegen een andere tegenstander. Ander resultaat ook, de tegenstander overleefde een gammele koningsstelling niet. Ik trof dezelfde tegenstander, alleen nu met zwart. In een nog bekende stelling waarin ik gewoon had moeten rokeren produceerde ik een stevige afzwaaier. Gelukkig koos mijn tegenstander tot twee keer toe niet de meest kritische voortzetting. Het was ook allemaal weer behoorlijk lastig voor ons gewone stervelingen en zo kwam ik weg met een blauw remise-oog.

Ook Marlinde trof dezelfde opponent als de vorige keer en ze wist wraak te nemen voor de nederlaag van toen. Caroline wist het witte openingsvoordeel snel te neutraliseren: remise. Jan won met een pionnenstorm op de vijandelijke koningsstelling, Feline verloor en zo eindigde dit uitje naar het altijd gezellige Walterswâld in een 5 – 3 overwinning voor ons.

Richard