Huidig millenium

2000/2001

Tijdens de jaarvergadering van 2000 geeft Jan Hoeksma de voorzittershamer door aan Joan Reinders. Doordat iedereen vergeten is dat hij al in het bestuur zit, wordt Jan Euverman opnieuw in het bestuur gekozen, dit keer als jeugdleider. Momenteel heeft hij dus een dubbelfunctie. De Pothofcup wordt afgeschaft en aan Richard Hendriks gegeven. De nieuwe beker wordt de Jaap van Doorn Bokaal.
Seizoen 2000/2001 is zeer succesvol voor S.V.H. Het eerste promoveert , na een wonderlijk einde, weer naar de 1e klasse KNSB. Het tweede handhaaft zich zonder problemen in de 3e klasse KNSB. Het 3e promoveert naar de promotieklasse SBO en verovert de SBO-cup.
 

2001/2002

 Johan Offringa wordt lid van het bestuur als P.R man. Gerard Torn geeft aan dat hij met zijn laatste jaar als secretaris bezig is.
Het eerste handhaaft zich in de eerste klasse van de KNSB. Het tweede handhaaft zich in de 3e Klasse KNSB.
Het 3e team kan een jaar zonder zorgen spelen, het eerste team van de Oppositie trekt zich terug en degradeert daarmee automatisch. Het vierde en zesde team weten zich moeiteloos te handhaven. Het vijfde team wordt kampioen en promoveert.
 

2002/2003

Op de jaarvergadering van 23 augustus 2002 trekken zich 2 bestuursleden terug. Gerard Torn heeft een jaar eerder al aangegeven te stoppen als secretaris. Henry Veneman trekt zich, vanwege zijn woonplaats (Alkmaar), terug als penningmeester. Hun opvolgers zijn respectievelijk Menno Bennema Geerlings en Roelof Hagedoorn.
Helaas is het 1e team gedegradeerd uit de 1e klasse KNSB. Er had duidelijk meer in gezeten, maar er werden teveel wedstrijden op het nippertje verloren.
Het 2e team heeft zich moeiteloos gehandhaafd en had misschien nog een paar plaatsen hoger kunnen eindigen.
Het 3e team heeft het bijzonder goed gedaan dit jaar. Het werd kampioen van Overijssel èn het wist de SBO cup te winnen!
Het 4e team en het 6e team wisten zich knap te handhaven.
Helaas zat het 5e team een klasse te hoog. Ze konden het niet bolwerken en zijn gedegradeerd.
Het AB jeugdteam is kampioen van Overijssel geworden en promoveert naar de promotieklasse van de KNSB.

Binnen de schaakclub was dit jaar Peter Mijnheer duidelijk de sterkste schaker. Hij won alles wat er te winnen was.
· De interne competitie, waardoor hij de nieuwe clubkampioen is.
· De beker competitie, waardoor hij een jaar lang de Jaap van Doorn bokaal in zijn bezit mag hebben.
· Het ORKA toernooi, waardoor hij de rapidkampioen is.
· En tot slot ook nog het snelschaakkampioenschap.

Na afwezigheid van 1 jaar is er weer een toernooi gehouden. Het DION Schaaktoernooi Hardenberg. Er waren 2 schaakmeesters op af gekomen, waaronder oud-lid Jeroen Bosch die ook het toernooi wist te winnen.
Iedereen was erg lovend over de locatie bij Zaal Mulder. Het is een prachtige zaal met een goede uitstraling, of zoals Jaap Vergouwen treffend zei: Het èchte schaken doe je onder kroonluchters.
 

2003/2004

Op de jaarvergadering van 22 augustus 2003 worden Jan Euverman (jeugdleider) en Jan Bosch (commissaris van het materiaal) worden herkozen. Jan Euverman voor 4 jaar, Jan Bosch voor 3 jaar. Dit laatste om weer in pas te komen met het huishoudelijk reglement; Jan Bosch had eigenlijk vorig seizoen weer verkiesbaar moeten zijn.
Op 6 september 2003 werd in "De Pothof" voor de derde keer een vriendschappelijke wedstrijd tegen Nordhorn-Blanke gespeeld. Hardenberg wist nipt te winnen. Wel moet aangetekend worden dat er een Hardenberger inviel bij Nordhorn-Blanke.
Er werd voor het eerst een vriendschappelijke massakamp met en in Almelo gehouden. Eenentwintig spelers van beide teams speelden twee partijen tegen elkaar; een keer met wit en een keer met zwart. Hardenberg wist deze te winnen met 24½-17½.
Het 1e team wist zich met moeite te handhaven in de 2e klasse KNSB. Het 2e team had een goed seizoen in de 3e klasse KNSB. Het derde team wist het succes van vorig seizoen niet te herhalen en degradeerde helaas terug naar de SBO competitie.
Het 4e team werd 2e in de pilot zaterdag SBO competitie. In SBO 3B had het 5e team tot de laatste wedstrijd kans op het kampioenschap, maar verloor die wedstrijd ruim van de naaste concurent Almelo.
Voor het 6e team was SBO 3C een stap te hoog en degradeerde.
Richard Hendriks wist in de laatste competitiewedstrijd Peter Mijnheer in te halen en werd weer eens clubkampioen. Jan van der Veen was zeer succesvol en wist het ORKA, ESKA en de Jaap van Doorn Bokaal te winnen.
Het tweede Dion schaaktoernooi was een groot succes en werd wederom gewonnen door Jeroen Bosch.
 

2004/2005

Op de jaarvergadering van 27 augustus 2004 worden Joan Reinders (voorzitter) en Geert Huising (Onderhoud) herkozen. Het nieuwe huishoudelijk reglement wordt aangenomen.
 

2005/2006

Op de jaarvergadering van 2 september 2005 worden Menno Bennema Geerlings (secretaris) en Johan Offringa (PR) herkozen. I.v.m. ziekte is jeugdleider Jan Euverman afgetreden. Leo Klapwijk is bereid gevonden om deze taak te vervullen. Clubkampioen werd Anne Haitsma, die tevens ook het Rapid toernooi op zijn naam schreef. Kai Rooda won zowel het snelschaak toernooi als de Jaap van Doorn bokaal. Edgar Spanjers won op dinsdagavond Recreatiegroep A, terwijl groep B werd gewonnen door Steven v/d Mheen, groep C was een prooi voor Hans Klifman en tenslotte was Arief Rachman Haroen de sterkste in groep D. Het Dion toernooi werd gewonnen door Christian Richter. In samenwerking met Jaap van Doorn en Berend Hoekman is er een begin gemaakt met het digitaliseren van de modulemethode die van Doorn heeft ontwikkeld. Door dit te doen blijft het voor de jeugd aantrekkelijke om te blijven. Het kan immers ook thuis worden gedaan.
 

2006/2007

 Op de jaarvergadering van 1 september 2006 treedt Roelof Hagedoorn af als penningmeester. Hij wordt opgevolgd door Edgar Spanjers. Externe competiteleider wordt daardoor Peter Mijnheer. Johan Offringa wordt de nieuwe webmaster. Voor de overige openstaand punten moeten nog vrijwilligers worden gezocht. Halverwege het seizoen verhuist secretaris Menno Bennema Geerlings naar Rijssen. Zijn taken worden voorlopig waargenomen door Peter Mijnheer. Jan Bosch wordt herkozen als materiaalman voor een periode van 4 jaar. Het Open Huis en het Salland Avond Schaaktoernooi (SAS) beiden georganiseerd door Hans Klifman waren weer gezellig. Dit jaar was er weer een massa-match tegen Almelo, dit keer was Almelo de sterkste.

In de externe competitie heeft het 1e team na een slecht begin zich toch goed kunnen handhaven. Vooral het gelijke spel tegen de winnaar BSG was een goede prestatie. Het 2e team heeft zich ternauwernood weten te handhaven. In de laatste wedstrijd tegen de kampioen Soest werd met gemak de benodigde bordpunten behaald. Het 3e speelde in de Promotieklasse van de SBO. Dat was te zwaar en ze gaan dan ook een klasse lager spelen volgend jaar. Wel blijven ze op zaterdag spelen. Het 4e team heeft het heel goed gedaan. Ze zijn net geen kampioen geworden, maar waren een goede 2e. Het 5e heeft zich gehandhaafd en dat is weer een goede prestatie.

Het ORKA toernooi toernooi werd gewonnen door Peter Mijnheer. Anne Haitsma bleek uiteindelijk de sterkste te zijn in de Jaap van Doorn. Richard Hendriks werd zowel clubkampioen als snelschaakkampioen.

Het seizoen werd opnieuw afgesloten met een duo-schaaktoernooi. Weer georganiserd door Gerrit-Jan te Bokkel. Aan het einde van de jaarvergadering werden Hans Klifman en Jan Hakkers bednkt voor het repareren van het dak.


 

2007/2008

Peter Mijnheer wordt gekozen als secretaris. Er werd weer een Open Huis en het SAS toernooi was weer gezellig. Beide georganiseerd door Hans Klifman. Er was weer een massa-match tegen Almelo, de 4e. Dit keer wonnen wij met een groot verschil 23½-14½. Het ORKA-toernooi (georganiseerd door Marc Makkinje) was weer een succes en werd dit keer gewonnen door oud-lid Arnold Frijling. In de externe competitie heeft het 1e team zich goed kunnen handhaven. Het 2e team heeft zich niet weten te handhaven. Na deze degradatie is hun streven om weer te promoveren. Het 3e presteerde goed in de zaterdagklasse van de SBO. Het 4e team (A3) is in de middenmoot geeindigd. Het 5e team (A4) had het heel moeilijk en degradeerde. Het seizoen werd afgesloten met een Fisher Random Chess toernooi. Dit was georganisserd door Gerrit-Jan te Bokkel mm.v. DGT projects die de opklapbare schaakklokken ter beschikking stelde en ons 1 exemplaar cadeau deed. Deze afsluiting was iets nieuws en uit de reacties was duidelijk te merken dat het een succes was. Overige winnaars: Dion toerooi; Floris van Assendelft. Snelschaak; Kai Rooda. Recreatie A; Edgar Spanjers, B; Gerard Torn, C; Hans Klifman, D: Piet Veenhuysen.


 

2008/2009