SVH 3 Kampioen 2e klasse SOS competitie

De laatste speelronde van deze achttallen klasse werd in Ommen gespeeld. Hardenberg 3 won van Almelo waardoor de titel een feit is. De gebroeders Van Lenthe zorgden op de onderste borden voor de punten, evenals Mark Benninga op bord 1. Zie foto20190418_231029.jpg

Ook Jan v/d Veen vangt een glimp op van een stevige Koningswandeling op vijandelijk terrein

Halfjes waren er voor Edgar, Rutger en Arie. Marten, die in 2018 alles won en daarmee een groot aandeel had in het kampioenschap, verloor. Arief maakt wel deel uit van het team maar was afwezig en staat daarom niet op de foto. De stap naar de eerste klasse komt op een prima moment en moet zorgen voor nieuwe uitdaging. Het tuinfeest zal op later volgen..

Hier het verslag van de ena laatste speelronde waar het derde op 22 maart een prachtige wedstrijd tegen Frimoth I uit Vriezenveen won met 5-3. Dinand won eerst een pion en daarna een stuk. Arief rolde de tegenstander eenvoudig op terwijl Gerwin al kort na de opening een stuk won. Ook Edgar kreeg een stuk in handen, terwijl Rutger dankzij een betere pionnenstructuur eveneens aan het langste hout trok. Arie Spuij maakte in tijdnood in het eindspel een foutje en Marten haalde de finish ook niet. Benninga aan bord 1 overzag kort na de opening mat in 1 doordat hij 's tegenstanders toren had kunnen slaan. "The eye of the grand-master.".. , een van de hoofdstukken uit het boek Chess Strategy for Club Players van Herman Grooten..  : "de ogen van de grootmeester gaan in razend tempo over het gehele bord, terwijl het zichtveld van de amateur aanzienlijk beperkter is..." Benninga keek alleen maar naar een pionnetje op de b-lijn... " pionnetje, pionnetje, pionnetje... zucht...."  In remisestelling bood zijn tegenstander hem later in het spel het halfje aan. Ondergetekende wees het af en over het eind hoeven we het niet meer te hebben.... Uiteraard? Nou ja, in ieder geval is het Schots gambiet toch wel een heel interessante opening...