De Regenboog winnaar van Hardenbergs Schaakkampioenschap

De Regenboog uit Dedemsvaart bleek afgelopen woensdag, 30 januari, onverslaanbaar. Meest waardevolle speler van het drie mans team werd Frank Nijmeijer die al zijn negen partijen won. In het Vechtdal College vertegenwoordigden in totaal tien teams, zeven scholen uit de gemeente Hardenberg. Hofleverancier was ARS uit Baalder met vier teams, ondanks de leergierigheid van de leerlingen moesten zij uiteindelijk genoegen nemen met de plekken tien, negen, zes en vijf. De Morgenster uit Baalderveld werd zevende met drie winstpartijen, terwijl een combinatie van De Casper Diemerschool uit Bergentheim en De Regenboog uit Mariënberg zesde werd. Uittredend viervoudig kampioen De Elzenhof uit Baalder behaalde in de nieuwe samenstelling een knappe vierde plaats. De Ark uit Dedemsvaart kwam op het podium, mede door het toepassen van de opgedane kennis uit het online leerprogramma Chessity. In de voorlaatste ronde besliste De Regenboog in een onderling duel met De Marsweijde uit de Marslanden het kampioenschap door met 2.5 - 0.5 te winnen. Beide team plaatsen zich hiermee voor het Overijssels Kampioenschap op zaterdag 23 maart in Hengelo. Namens Schaakvereniging Hardenberg feliciteren we de winnaars en bedanken de deelnemers voor de gezelligheid.

De Regenboog winnaar van Hardenbergs Schaakkampioenschap