Interne ronde 6

Vrijdag 18 oktober was een rustige interne avond bij de schaakclub. Een groot gedeelte van de spelers zat in de voorbereiding op het schaaktoernooi dat in de herfstvakantie in Hoogeveen wordt gespeeld en een ploeg speelde een competitiewedstrijd in Twente. Daarom maar een paar partijen in de onderlinge competitie.

Leo Klapwijk is de koploper positie kwijt geraakt. Hij werd langzaam naar achteren gedrukt door Peter Mijnheer waarna het hardhandig werd afgehandeld. Nog krachtiger ging het eraan toe bij Richard Hendriks die Joan Reinders wist te verleiden tot het pakken van materiaal. De slechte ontwikkeling van de stukken die daar tegenover stond, en wankele koningspositie, konden dat niet hebben. Zeker niet toen daar een fraaie tussenzet kwam. Een mooi zege van Richard.

Caroline Slingerland en Arie van Wageningen wonnen beiden tegen respectievelijk Han Rook en Marc Makkinje. In beide partijen ging het om een optelsom van kleine foutjes die tesamen de doorslag gaven.

Dan nog de partij tussen Jan Bosch en Harry Heinen. Dat ging er over een weer flink aan toe, beiden speelden met bravoure op de aanval. Uiteindelijk was het Jan die het punt naar zich toe haalde. Binnenkort volgt een update van de stand.