Team 3 wint!

IMG-20230916-WA0003.jpgIMG-20230916-WA0001.jpgIMG-20230916-WA0000.jpg

Zoals eerder al aangegeven zijn de externe competitie weer begonnen. Hardenberg 1 mocht de externe avondcompetitie starten met een thuiswedstrijd tegen Twello 1. Dit team was na afwezigheid van één jaar weer terug in de competitie. Op papier waren beide teams qua speelsterkte redelijk gelijk aan elkaar, maar Twello was niet op volle sterkte en had drie invallers meegenomen.

Onder de bezielende leiding van Teamcaptain Marten is hetzelfde team als vorig jaar weer vol positieve energie begonnen. Dit was aan het einde van de avond ook terug te zien in de eindstand. Het werd met 6,5 tegen 1,5 een ruime overwinning voor de Hardenbergse schakers.

De tegenstander van Joan (bord 1) had de stelling die uiteindelijk op het bord kwam goed voorbereid en wist daarmee Joan op een remise te houden. Een rustig begin van de avond en de eerste partij die klaar was. Jasper (bord 8) kon zijn tegenstander onder druk zetten en hierbij wat pionnen veroveren. Richting het einde van de wedstrijd was dit uiteindelijk voldoende voor de overwinning en hiermee kwam Hardenberg op voorsprong te staan. De volgende speler die een punt binnen kon halen was Arie (bord 3). Zijn tegenstander had een stuk geofferd voor aanval, maar deze sloeg niet door. Vervolgens kon Arie dit counteren en met een mooi stukoffer had hij het volgende punt binnengehaald voor de Hardenbergse schakers. Bernard (bord 5) was zoals vanouds weer lekker aan het schuiven en kreeg op een gegeven moment een remise aanbod. Na de overige borden bestudeerd te hebben en te zien dat zijn teamgenoten beter stonden, nam hij het aan. Na het aannemen van het aanbod was Edgar (bord 6) de volgende die klaar was. Hij had richting het eindspel een voorsprong in het aantal pionnen en toen zijn tegenstander zag dat de laatste zware stukken geruild konden worden, gaf hij op. Dit betekende dat Hardenberg reeds 4 bordpunten had en dus niet meer kon verliezen.

Dinand (bord 7) won in het middenspel een kwaliteit. Vervolgens kon hij de duimschroeven aandraaien bij zijn tegenstander, die wel gevaarlijke aanvallen bleef houden. Dinand kon dit goed tegen blijven houden en na gedwongen dameruil was het punt binnen voor Dinand en hiermee de overwinning voor het team. Snel na de overwinning van Dinand bereikte Marten (bord 4) een remise. Marten had wel een licht pionnenvoordeel, maar kon hiermee niet een doorslaggevend aanval bereiken.

Rutger (bord 2) was de laatste die op de late avond nog bezig was. Rutger bleef rustig en geconcentreerd spelen. Dit kon in het eindspel niet gezegd worden van zijn tegenstander. Deze was daarin erg vrijgevig met het weggeven van zijn stukken en daarmee de overwinning voor Rutger.

Een goed begin van de competitie, waarbij er geen enkele verliespartij was.