Schoolschaak Hardenberg, editie 2020 prooi voor de Vlinder

Het jaarlijkse schaakkampioenschap voor basisscholen is gewonnen door CBS De Vlinder, dat in een onderlinge strijd afrekende met CBS De Ark. De derde plek ging verrassend naar CBS Rheezerveen, dat zich nog op de valreep had ingeschreven. Dertien teams met meer dan veertig enthousiaste kinderen gingen woensdagmiddag in het Vechtdal College de confrontatie met elkaar aan. Ondanks de relatieve rust ging het er op het bord soms hard aan toe. De onbevangenheid droop er in het begin vanaf, zodat sommige partijen in een oogwenk voorbij waren. Op een meedogenloze manier werden legers in rap tempo gereduceerd. Ook de systematische opzet en uitvoering van (herders)mataanvallen sprak tot de verbeelding. Vol trots werd het volwassen publiek hiervan na afloop uitgebreid op de hoogte gesteld. Verliespartijen werden met behulp van de nodige consumpties snel naar de vergetelheid verdrongen. De verloting van chessity accounts op het einde, was een leuke afsluiter.

Een nek-aan-nek race

Zowel CBS De Vlinder uit Hardenberg als de CBS de Ark uit Dedemsvaart verloren maar één van de acht duels. Het onderlinge duel werd met 3-0 gewonnen door CBS De Vlinder en dus zijn zij de terechte kampioenen. Beide hebben zich geplaatst voor het Overijssels kampioenschap op 14 maart in Hengelo. In de voorbereiding hierop zal Schaakvereniging Hardenberg elke dinsdagavond de poorten van haar clubgebouw openen. Vanaf 18:45 uur zal er een extra basisprogramma gedraaid worden dat vrij toegankelijk is voor alle jeugd.