Interne ronde 8

Vrijdagavond was de Pothof weer goed voor diverse interessante schaakpartijen. Leo Klapwijk kreeg materieel overwicht tegen Jasper Hamhuis en won. Edgar Spanjers kreeg weliswaar aanval tegen de sterke Arie van Wageningen, maar Arie hield stand en Spanjers legde het loodje. Ook Dinand Wilps kreeg aanval, maar Joan Reinders speelde op Dinands zwakke pionnen en trok aan het langste eind. Marten Zwaagstra kreeg het loperpaar tegen Han Rook en bracht uiteindelijk een beslissende aanval tegen hem in stelling. Mark Benninga drong met zwart Gerwin van Lenthe in een passieve stelling, waarbij hij Gerwin het loperpaar afhandig kon maken. Gerwin besloot tot stukoffer voor twee pionnen, maar kort daarop kon Benninga een pion terugwinnen en het daaropvolgende vuurwerk liet hem een vol stuk voorstaan. Toen Gerwin nog een belangrijke pion dreigde te verliezen hield hij het voor gezien. Henk Brons profiteerde van gaten in de stelling van Jan Bosch en bereikte dodelijke aanval.

Hoogeveen

In Hoogeveen haalde Joan Reinders 5 punten, waarbij hij 1 punt cadeau kreeg doordat de tegenstander niet kwam opdagen. Reinders verloor 1 partij en de eerste twee dagen kon hij niet spelen. Eigenlijk toch een heel mooi resultaat. Steven v.d. Mheen kwam tot 2 en halve punt en is daarmee in rating gedaald. Marlinde Waardenburg bereikte weliswaar  4 uit 8, maar is toch gedaald. Henk Brons haalde het kunststukje uit om met 4 uit 8 op precies dezelfde rating te blijven staan als voor het toernooi (1654). In de open groep had Jan v.d. Veen het dit jaar niet mee: 2 punten uit 9. Desondanks een ratingdaling van slechts 31 punten. 

 

Bij de amateurs 2 behaalde Mark Benninga 4 punten uit 8 (eigenlijk uit 7 want op zondag was hij afwezig), maar doordat hij van geen enkele sterkere speler won en wel verloor van een behendige oude rot van 1670 en vooral van een computermeisje van 1519 (vreselijke partij!) is ook hij gedaald: en wel met 24 punten. 

Vorige
Volgende