SVH1

Uitslagen en stand team 1

Ronde 1:

Het is de schakers van Hardenberg in het openingstreffen van het nieuwe seizoen niet gelukt om te stunten. In de tweede klasse was tegenstander en titelkandidaat SC 1922 uit Soest een maatje te groot en boekte een afgetekende 5,5-2,5 overwinning. De bezoekers die qua rating domineerden lieten dit ook terug zien op de borden met goed verzorgd spel. Kapitein Richard Hendriks moet het dit seizoen doen zonder sterspeler Bram Klapwijk die wegens studie verplichtingen absent is. Daardoor schoof iedereen een bord op en waren de rating verschillen op de bovenste borden aanzienlijk te noemen. Het Hardenbergse achttal wist nog wel vijf knappe remises uit het vuur te slepen maar zag de overige drie wedstrijden verloren gaan.

Feest

In het schrijven van verslagen was de laatste tijd behoorlijk de klad gekomen, maar nu we een nieuwe site hebben wordt het de hoogste tijd de draad weer op te pakken met een feestelijk verslag. Uhm, een.…feestelijk….verslag. Schaakvereniging Hardenberg en feestelijk, je moet tegenwoordig wel  een onverbeterlijke optimist zijn om die twee zaken in hetzelfde verslag met elkaar te combineren.  Maar laat onverbeterlijk optimisme nu net een specialiteit van mij zijn! We zijn in dit seizoen vier rondes onderweg, dat zijn 32 partijen. Van die 32 partijen heeft Hardenberg er 2 winnend weten af te sluiten. Dat hadden er ook 1 of 0 kunnen zijn. We hebben 8,5 bordpunt, meer dan 25% dus nogal maar liefst, en in de volgende ronde zouden we zomaar in de dubbele cijfers kunnen komen. En tenslotte hebben we nu een serie van vier nederlagen op rij opgebouwd, maar aan iedere serie komt een eind. Dat moment komt steeds dichterbij, dat is onvermijdelijk. Kortom, de toekomst is aan de SV Hardenberg!

En laat ik nu ik toch bezig ben ook een paar feestelijke woorden wijden aan ons tweede. Die hebben tegen LOS, ja, nou ja, een mens kan overdrijven en een overdosis feestelijkheid is niet goed. Voor nu stop ik er dus mee, wordt de volgende ronde vervolgd. Dan misschien zelfs wel met een partij erbij, dat schijnt op onze nieuwe site technisch mogelijk te zijn. Geen idee hoe dat moet, dat ga ik de komende tijd eens uitvogelen. Ik blijf natuurlijk wel een bibliothecaris, zodra die mensen zich gaan bemoeien met dingen waar een aan- en uitknopje aan zit en waar stroom aan te pas komt, volgt er meestal een plof gevolgd door een rookwolkje. Die domper op de algehele feestvreugde wil ik vermijden.

Richard

Richardamus (Apeldoorn 2 - Hardenberg)

In mijn vorige feestverslag schreef ik dat aan iedere serie een eind komt en dat we met de bordpunten wel eens in de dubbele cijfers zouden kunnen komen. En zie, dit alles werd bewaarheid. Sterker nog, zelfs mijn inmiddels indrukwekkende eierrek werd niet verder gevuld. Voor al uw profetieën, Richardamus!

Ik moet toegeven dat we de wind deze wedstrijd stevig in de rug hadden.  Zo zag ik als ik naar de stelling van Johan keek een ondoorgrondelijk breiwerkje, maar de meer gevorderde breiwerk-watcher zag dat Johan aanzienlijk meer steken had laten vallen dan zijn tegenstander. Toen ik wat later keek, had Johan opeens een stuk meer. Hoe dat zo is gekomen weet ik niet, misschien dat zijn tegenstander zichzelf per abuis met een naald in zijn eigen oog heeft gestoken. Ook de stelling van Jan zag er niet erg duurzaam uit. Toen zijn tegenstander eerst een kwaliteit weggaf en even later ook nog de trots van zijn stelling, een levensgevaarlijke vrijpion op c7, werd het geheel meteen een stuk toekomstbestendiger. En mijn partij, ach mijn partij. Dat moet je zien om te geloven:

De spanning vergoedde veel, zal ik maar zeggen. Zo sleepten we 4-4 binnen en gaan we welgemoed richting 2019. Wat moet er met al dat geluk allemaal wel niet mogelijk zijn in dat jaar!

Richard