Sinterklaasje

Sinterklaasje

Vrijdagavond was het volle bak in de Pothof. Het derde speelde tegen Max Euwe uit Enschede en een viertal uit het eerste team speelde voor de KNSB-beker tegen DSG Pallas. Ook werd er door het 3de viertal extern gespeeld. Daarmee speelden alleen Caroline Slingerland tegen Leo Klapwijk en Joan Reinders tegen Henk Brons voor de interne competitie. Caroline beschikte over een licht overwicht, maar niet genoeg om te kunnen forceren: remise. Henk Brons versloeg zwaargewicht Joan Reinders en dat mag inderdaad wel in de krant! Reinders maakte in ingewikkelde stelling een fout. Proficiat voor Brons! Peter Mijnheer wikkelde zeer fraai in tijdnood naar een gewonnen stelling af.

Extern

Arie van Wageningen maakte helaas een foutje en verloor. Richard Hendriks en Jan v.d. Veen lukte het vrijdagavond ook niet. Daarmee is de KNSB beker Hardenberg de neus voorbij gegegaan.

 

Het derde scoorde jammer genoeg ook niet. Wel leverde Rutger Hesslink onder zware tijdsdruk prachtig eindspel en sleepte op het randje het punt binnen. Echt schitterend om te zien!  Mark Benninga aan bord 1 raakte opnieuw in het Scandinavisch een pion kwijt, kreeg op zich tegenspel, verloor een tweede pion, maar won hem terug. Hij stond op het punt goed spel te krijgen toen hij een kardinale fout maakte en een toren verloor. Tja. Edgar Spanjers verloor het eindspel, Arie Spuij verloor op tijd, Dinand Wilps kreeg te veel druk tegen zich. Marten Zwaagstra speelde een spannende pot, maar liet iets liggen en moest het punt ook afgeven. Remise voor Bernard en Gerwin van Lenthe. 6-2 voor Enschede.

 

Het KNSB bekerteam en het achttallenteam speelden vrijdagavond voor Sinterklaas, ze gaven heel veel weg, De zwartspelers van het derde viertallenteam gingen er met de volle buit vandoor, net als zwarte piet op het witte paard (zie foto). Han Rook en Jasper Hamhuis wonnen, terwijl Marc Makkinje remise haalde.

Hans Klifman stond maar liefst 3 pionnen achter, maar zwijmde doordat de tegenstander voor Sinterklaas ging spelen: alsnog remise! Een fraai resultaat.