Tweede krijgt met de Roe

Benninga dacht met wit een goed systeem tegen de Caro-Kann te hebben (e4 c6 Paard f3 d5 Paard c3) maar hoewel hij het loperpaar kreeg na loper g4 h3 loper slaat f3 dame slaat f3 is het de vraag in hoeverre wit geen problemen in het centrum gaat krijgen. In de partij veroverde Arjan Dijkstra (bijna fide-meester) de kleine kwaliteit, maar wat veel erger was was dat Benninga´s loper vast kwam te staan op a1!! (geblokkeerd door een zwarte pion op c3). Uiteindelijk brak ondergetekende eruit, maar met een stuk minder in het eindspel en gemakkelijke winst voor Dijkstra. Dinand verloor door een truc terwijl Edgar langzaam werd weggedrukt bij een slechtere pionnenstructuur. Marlinde had net iets te veel gaten gemaakt en werd slachtoffer van een concours hippique! Leo had een lastige stelling en in alle gecompliceerdheid brak de gewiekste tegenstander uiteindelijk toch door. Hendrik de Groot moest nog voor de winst knokken. Bernard probeerde coute que coute remise te bereiken, maar tenslotte brak de virtuoos toch op de damevleugel beslissend door.

Tweede krijgt met de Roe

#

Afgelopen vrijdagavond was de Pothof weer goed voor diverse interessante partijen. Leo Klapwijk kreeg aardig spel tegen de sterke Arie van Wageningen, maar uiteindelijk kreeg de eersteteamspeler toch de overhand. Marten Zwaagstra blokkeerde rokade bij Steven vd. Mheen en bouwde de stelling gestaag verder uit richting de winst.. Arief Rachman won met behulp van een doorlopende vrijpion tegen Mohaned-al Hariri, terwijl ook Joan Reinders tegen Jasper Hamhuis een vrijpion tot dame wist te verzilveren. Mark Benninga speelde koningsgambiet tegen Dinand Wilps (e4 e5 f4), maar kwam in een behoorlijk gevaarlijke stelling terecht. Uiteindelijk wist hij in het eindspel toch een winnende combinatie op het bord te toveren. Rutger Hesselink en Edgar Spanjers hielden elkaar in evenwicht, terwijl Han Rook in het eindspel 2 pionnen op Jan Bosch veroverde en daarmee ook de partij. Harry Heinen strooide in de geest van black Friday tegen Feras Alhamadeh met de dame.

Op zaterdag speelde het tweede tegen LOS uit Groningen. Het ging inderdaad los en wel voor LOS! 8-0! Joan en Rutger hadden vorige week al verloren. Nu was het beurt aan Dinand Wilps, Mark Benninga, Edgar Spanjers, Marlinde Waardenburg, Leo Klapwijk en uiteindeiijk na een gevecht van bijna vijf uur ging Bernard van Lenthe er als laatste tegen Hendrik de Groot ook af. Tja. Het team was natuurlijk bijzonder sterk met een gemiddelde rating van ongeveer 2100.  Over ruim drie weken het Kersttoernooi in Groningen. 

 

Benninga dacht met wit een goed systeem tegen de Caro-Kann te hebben (e4 c6 Paard f3 d5 Paard c3) maar hoewel hij het loperpaar kreeg na loper g4 h3 loper slaat f3 dame slaat f3 is het de vraag in hoeverre wit geen problemen in het centrum gaat krijgen. In de partij veroverde Arjan Dijkstra (bijna fide-meester) de kleine kwaliteit, maar wat veel erger was was dat Benninga´s loper vast kwam te staan op a1!! (geblokkeerd door een zwarte pion op c3). Uiteindelijk brak ondergetekende eruit, maar met een stuk minder in het eindspel en gemakkelijke winst voor Dijkstra.

 

Dinand verloor door een truc terwijl Edgar langzaam werd weggedrukt bij een slechtere pionnenstructuur. Marlinde had net iets te veel gaten gemaakt en werd slachtoffer van een concours hippique! Leo had een lastige stelling en in alle gecompliceerdheid brak de gewiekste tegenstander uiteindelijk toch door. Hendrik de Groot moest nog voor de winst knokken. Bernard probeerde coute que coute remise te bereiken, maar tenslotte brak de virtuoos toch op de damevleugel beslissend door. 

 

 

 

Laatste nieuws

#
19 jun. 2020 12:53
#
27 apr. 2020 11:47
#
11 mrt. 2020 13:36