2de wint van Staunton

Tweede begint voortvarend

Het tweede heeft vandaag prachtig gewonnen met 4 en half tegen 3 en half tegen Staunton II uit Groningen. 

Er waren drie fraaie winpartijen: Rutger Hesselink veroverde al in de opening een pion en wist deze tot in het eindspel vast te houden. Uiteindelijk stond het 7 pionnen tegen 6 en Rutger wist met succes 1 pion tot dame te laten promoveren! Proficiat

Ook Marten Zwaagstra wist in het eindspel met een niet meer te stuiten vrijpion op te rukken. 

Lars van Schooten wist tijdens een prachtige afwikkeling een loper tegen een dame-koning batterij in te zetten, waarmee ook die partij in het voordeel van Hardenberg eindigde.

Verder waren er drie remisepartijen. Leo Klapwijk kreeg na enkele gemiste kansen een moeilijke partij voor de kiezen met minder pionnen en beide spelers nog een toren. Gelukkig beschikte Leo over een vrijpion en wist daarmee de tegenstander dermate hoofdbrekens te bezorgen dat het eindresultaat toch nog remise werd.

Feline Waardenburg bereikte een nette remise, terwijl Bernard van Lenthe evenals Leo Klapwijk voor de remise moest vechten. De tegenstander beschikte in het eindspel over twee vrijpionnen, maar die van Bernard was sterk genoeg om het halfje op te kunnen halen. 

De verliezers: Marlinde Waardenburg stond helemaal niet slecht, gaf echter plosteling een stuk weg.. Jammer!

Mark Benninga belandde na een zeer spannend middenspel in een gewonnen eindspel toen de tegenstander niets anders wist te bedenken dan dameruil aan te bieden, waarna Benninga de kwaliteit kon ophalen. Helaas verslapte de aandacht van onze verslaggever waarna hij op zijn beurt de kwaliteit moest geven. Erger was dat hij onder tijdsdruk en niet op de hoogte van de nieuwe Fidenormen over het krijgen van 30 extra minuten na de 40e zet voor de verkeerde afruil ging waardoor zijn tegenstander een vrijpion wist te verzilveren. Daarna konden de stukken in de doos. Helaas! Jammer van een partij die er zo veelbelovend uitzag.