SVH1

Uitslagen en standen

NO

Zelfs de de meest oppervlakkige blik op de ranglijst leert dat het niet zo goed gaat met Hardenberg. Niemand is in vorm en ikzelf ga als captain met ½ uit 6 voorop in de vormloosheid. Echter, je moet altijd alert blijven of er niet nog meer mogelijk is en jawel, tegen Groningen 2 wist ik een nieuwe barrière te slechten: ik verloor van iemand die niets eens op was komen dagen! Echt waar, kijk maar:

NO.jpg

Meteen begreep ik wat we als team al die jaren fout hebben gedaan. Altijd en overal kwamen we maar opdagen. Geen uithoek zo bar, bijvoorbeeld Amsterdam, ik noem maar een dwarsstraat, of we gingen er heen. Voor wat betreft dit seizoen moeten we de laatste ronde naar Sint Jacobiparochie, een drassige uitloper van het Waddengebied waar menigeen al spoorloos in is wegblubd. Gaan we niet meer doen. Het heeft lang geduurd, maar ik heb de winnende winformule gevonden: geen enkele Hardenberger komt ooit nog ergens opdagen. Daar zullen die Friezen raar van opkijken, geen Hardenberger hebben ze gezien en toch blijken ze met 8 – 0 te hebben verloren. En uiteraard komen we ook voor onze thuiswedstrijden ons bed niet meer uit. De volgende ronde wacht een andere Friese stam, Sneek, en nadat ze in opperste verwarring weer zijn teruggekeerd naar het thuisfront zullen ook zij er achter komen dat ze met maximale cijfers zijn verslagen door het Hardenberger spookleger. Nou hoop ik wel dat dit stukje ze niet stomtoevallig onder ogen komt ,want als ze dan slim zijn, ja, ja, u raadt het al.

SVH verliest van Winterswijk

Team 1 kon het niet bolwerken in ronde 6 Ze verloren jammerlijk van Winterswijk 2-6 en bungelen nu onderaan in de 2de klasse. Gelet op de gemiddelde rating wel verwacht maar natuurlijk niet gehoopt. Winterwijk was een waar vreemdelingen legioen en bestond voor de helft uit Duitsers.

volgende Competitiedata

16/3 GC2 - QH

13/4 QH - Sneek

11/5 EL - QH

024.jpg

Ronde 5 Richardamus (Apeldoorn 2 - Hardenberg) In mijn vorige feestverslag schreef ik dat aan iedere serie een eind komt en dat we met de bordpunten wel eens in de dubbele cijfers zouden kunnen komen. En zie, dit alles werd bewaarheid. Sterker nog, zelfs mijn inmiddels indrukwekkende eierrek werd niet verder gevuld. Voor al uw profetieën, Richardamus! Ik moet toegeven dat we de wind deze wedstrijd stevig in de rug hadden. Zo zag ik als ik naar de stelling van Johan keek een ondoorgrondelijk breiwerkje, maar de meer gevorderde breiwerk-watcher zag dat Johan aanzienlijk meer steken had laten vallen dan zijn tegenstander. Toen ik wat later keek, had Johan opeens een stuk meer. Hoe dat zo is gekomen weet ik niet, misschien dat zijn tegenstander zichzelf per abuis met een naald in zijn eigen oog heeft gestoken. Ook de stelling van Jan zag er niet erg duurzaam uit. Toen zijn tegenstander eerst een kwaliteit weggaf en even later ook nog de trots van zijn stelling, een levensgevaarlijke vrijpion op c7, werd het geheel meteen een stuk toekomstbestendiger. En mijn partij, ach mijn partij. Dat moet je zien om te geloven:

De spanning vergoedde veel, zal ik maar zeggen. Zo sleepten we 4-4 binnen en gaan we welgemoed richting 2019. Wat moet er met al dat geluk allemaal wel niet mogelijk zijn in dat jaar!

Ronde 4 Feest

In het schrijven van verslagen was de laatste tijd behoorlijk de klad gekomen, maar nu we een nieuwe site hebben wordt het de hoogste tijd de draad weer op te pakken met een feestelijk verslag. Uhm, een.…feestelijk….verslag. Schaakvereniging Hardenberg en feestelijk, je moet tegenwoordig wel  een onverbeterlijke optimist zijn om die twee zaken in hetzelfde verslag met elkaar te combineren.  Maar laat onverbeterlijk optimisme nu net een specialiteit van mij zijn! We zijn in dit seizoen vier rondes onderweg, dat zijn 32 partijen. Van die 32 partijen heeft Hardenberg er 2 winnend weten af te sluiten. Dat hadden er ook 1 of 0 kunnen zijn. We hebben 8,5 bordpunt, meer dan 25% dus nogal maar liefst, en in de volgende ronde zouden we zomaar in de dubbele cijfers kunnen komen. En tenslotte hebben we nu een serie van vier nederlagen op rij opgebouwd, maar aan iedere serie komt een eind. Dat moment komt steeds dichterbij, dat is onvermijdelijk. Kortom, de toekomst is aan de SV Hardenberg!

En laat ik nu ik toch bezig ben ook een paar feestelijke woorden wijden aan ons tweede. Die hebben tegen LOS, ja, nou ja, een mens kan overdrijven en een overdosis feestelijkheid is niet goed. Voor nu stop ik er dus mee, wordt de volgende ronde vervolgd. Dan misschien zelfs wel met een partij erbij, dat schijnt op onze nieuwe site technisch mogelijk te zijn. Geen idee hoe dat moet, dat ga ik de komende tijd eens uitvogelen. Ik blijf natuurlijk wel een bibliothecaris, zodra die mensen zich gaan bemoeien met dingen waar een aan- en uitknopje aan zit en waar stroom aan te pas komt, volgt er meestal een plof gevolgd door een rookwolkje. Die domper op de algehele feestvreugde wil ik vermijden.

Ronde 1: Scc 1922

Het is de schakers van Hardenberg in het openingstreffen van het nieuwe seizoen niet gelukt om te stunten. In de tweede klasse was tegenstander en titelkandidaat SC 1922 uit Soest een maatje te groot en boekte een afgetekende 5,5-2,5 overwinning. De bezoekers die qua rating domineerden lieten dit ook terug zien op de borden met goed verzorgd spel. Kapitein Richard Hendriks moet het dit seizoen doen zonder sterspeler Bram Klapwijk die wegens studie verplichtingen absent is. Daardoor schoof iedereen een bord op en waren de rating verschillen op de bovenste borden aanzienlijk te noemen. Het Hardenbergse achttal wist nog wel vijf knappe remises uit het vuur te slepen maar zag de overige drie wedstrijden verloren gaan.

team 1f.jpg

Peter mijnheer 2151