V1 Wint, V2 gelijk

V1 Wint, V2 gelijk

De 4 tallen competitie is van start gegaan. Ditmaal maar liefst 10 ronden te gaan(Hoofdklasse). We wisten met een krappe zege te beginnen en staan daardoor meteen aan kop in de competitie doordat de overige teams allen gelijk speelden.

In volgorde van het scoreverloop: We begonnen met een nederlaag. Rutger kwam niet goed uit de opening, zijn mooie pionnencentrum werd uiteen geslagen en de zwaktes daarvan bleken fataal. Vooral omdat er geen enkel tegenspel mogelijk werd.

Jan van der Veen trok de stand gelijk met een vlotte zege. Een stukoffer leidde een winnende aanval in. Een fraaie zege.

Spannend was de remise van Joan Reinders. Hij stond steeds was minder en had weinig tegenspel. Maar met nauwkeurig verdedigen wist hij toch knap een remise te halen.

Tot slot was het Peter Mijnheer die de tegenstander mat wist te zetten in een partij met vele avonturen(zie foto). De meeste tijd had Peter beter gestaan, maar in de eindfase met beide spelers met weinig tijd ging het op en neer.

Een mooie zege van het team, nog 9 te gaan!

Stand en persoonlijke resultaten.

Team 2 speelde gelijk tegen Park Stokhorst. moet voor straf op elk vol uur, ook midden in de nacht, het volgende reciteren. "Dat is pech, dame weg..dat is balen, nieuwe halen".  Marten Zwaagstra won op nipte wijze het eindspel, terwijl Arie Spuij onder zware tijdsdruk een boven-1800 speler het halve punt wist af te snoepen. Ook proficiat! Bernard van Lenthe bereikte in een moeilijke stelling voor de 700.825e keer remise. Ook een kunststaaltje. Broer Gerwin was iets minder gelukkig en  moet voor straf op elk vol uur, ook midden in de nacht, het volgende reciteren. "Dat is pech, dame weg..dat is balen, nieuwe halen". Aanstaande vrijdag mag hij revanche halen met het derde team, dan komt Max Euwe op bezoek. 

Stand en persoonlijke resultaten

Intern werd er ook flink huisgehouden, kijk hier voor uitslagen en stand