Over de club

Algemeen

Schaakvereniging Hardenberg is een traditionele schaakvereniging met een rijke historie waar iedereen die van schaken houdt welkom is. De club is een gezonde mix van jong en oud en bestaat uit spelers van allerlei speelsterkten. Denkt u nu niet dat onze vereniging alleen maar prestatiegericht is, integendeel, de meeste leden komen om een gezellig potje te schaken. Komt u gerust eens een kijkje nemen op een van onze clubavonden. U wordt hartelijk ontvangen met een gratis kopje koffie van Huib.

De belangrijkste activiteiten van Schaakvereniging Hardenberg:

Interne competitie

Elke vrijdagavond spelen we partijen van 90 minuten plus 30 secondes per zet per speler. Door het jaar heen zullen er dertig ronden worden gespeeld. De winnaar mag zich clubkampioen noemen. Op dinsdagavond is de laagdrempelige recreatiecompetitie, speeltempo is 90 minuten p.p. maar kan in overleg aangepast worden.

Jaap van Doorn Bokaal

In de loop van het seizoen worden er op drie verschillende vrijdagavonden voor de beker gespeeld. Er zal gespeeld worden met tijdshandicap om verschillen in speelsterkte te compenseren.

Externe competitie

In achttallen spelen leden van de club tegen teams van andere verenigingen. Er zijn landelijke en regionale competities. Ons eerste team, Qonnected Hardenberg 1, speelt dit jaar in de 2e landelijke klasse. Het 2e speelt 4e klasse KNSB, terwijl het 3e in de regionale 1e klasse uitkomt. Verder zijn er nog 3 viertalteams die acte de presence geven in de regio. De thuiswedstrijden worden gespeeld op vrijdagavond en zaterdagmiddag in clubgebouw ‘De Pothof’.

Qonnected rapidtoernooi

Sinds 1972 organiseert onze vereniging in februari zelf een internationaal schaaktoernooi. De afgelopen jaren mogen we rond de honderd deelnemers verwelkomen. Het betreft een 1-daags, 7-rondig evenement op zaterdag 16 februari 2019 in Zalencentrum Mulder te Hardenberg.

Jeugdafdeling VOS

Vechters op’t Schaakbord is opgericht in 1970 en is sindsdien onderhevig aan sterk wisselende belangstelling. Onder de bezielende leiding van Jaap van Doorn moest er eind 90’een ledenstop ingevoerd worden. Momenteel is de jeugdafdeling klein.
De lessen zijn in handen van vier enthousiaste en gediplomeerde jeugdtrainers, zo kunnen wij op ieder gewenst niveau schaaklessen verzorgen. De jeugd komt op dinsdagavond voorafgaand aan de volwassenen-recreatieavond om 18:45 uur bij elkaar. Daarnaast ondernemen we nog diverse andere jeugdactiviteiten. De club geeft regelmatig introductielessen schaken voor de schooljeugd. Daarnaast wordt er 1 keer per jaar een z.g. Grand Prix-toernooi georganiseerd. Een groots evenement is tevens het jaarlijks terugkerende basischool schaakkampioenschap.

ORKA/SAS/Oliebollentoernooi/ Chess960/