Hartelijk welkom.
De jeugd afdeling van Schaakvereniging Hardenberg heeft op de dinsdag haar clubavond. Trainingen en spelvormen worden per niveau afgestemd waarbij het plezier voor de schakers centraal staat.

Dinsdagavond: 18.45 t/m 20.00 uur

Op de clubavond wordt er getraind aan de hand van de landelijke stappenmethode. Deze methode bestaat uit uitleg en opgaves die de jeugd kan maken op de computer of op papier. Er wordt ongeveer drie kwartier getraind waarbij belangrijke onderdelen van het schaakspel worden uitgelegd. Na de training is er de mogelijkheid om tot 20.00 uur partijtjes te blijven schaken of andere spelvarianten van het schaken. Les 2: Loop der stukken
jeugd.jpg

Op de clubavond wordt de jeugd begeleid door:
Rutger Hesselink (stap 1-2);
Edgar Spanjers (stap 3);
Bernard van Lenthe (stap 4).
Daarnaast zijn Dinand Wilps, Gerwin van lenthe en Jan van der Veen regelmatig aanwezig om bovenstaande trainers te ondersteunen.
Op dit moment zijn alle trainers in het bezit van schaaktrainersdiploma 1.

Naast de trainingsuren worden er ook toernooitjes gespeeld. De club organiseert regelmatig een jeugdtoernooitje op de clubavond. Hier mag iedereen aan meespelen, ook niet clubspelers. Ook worden er toernooien gespeeld in Overijssel. Vaak gaat er een groep van jeugdspelers onder begeleiding van een jeugdleider hier naar toe. Deze toernooien zijn vaak erg gezellig en erg leerzaam.

Iedereen is welkom op de training, de groep van jeugdspelers bestaat uit zeer verschillende leeftijden en niveaus. We hebben veel beginners maar ook een paar spelers die provinciaal en zelfs landelijk hoog meespelen. Iedereen mag gratis 4 keer komen kijken, voor komst graag een mailtje naar de jeugdleider bernard_van_lenthe@hotmail.com.