Schaakvereniging Hardenberg heet u van harte welkom.

In 1936 werd Schaakvereniging Hardenberg opgericht en een jaar later aangemeld bij de toenmalige Twentse Schaakbond. Sinds 1972 organiseert onze vereniging in februari zelf het internationaal Qonnected schaaktoernooi. De afgelopen jaren mogen we rond de honderd deelnemers verwelkomen. Onlangs vierde de club haar 80 jarig jubileum. Team 1  en 2 spelen landelijk en team 3 regionaal, De interne competitieavonden zijn op dinsdag en vrijdag vanaf 19:45 uur in Clubgebouw 'De Pothof .

U bent van harte uitgenodigd om een kijkje te nemen bij onze vereniging. Een mooie club waar op niveau wordt gespeeld maar gezelligheid ook een belangrijk punt inneemt. Op dinsdag- en vrijdagavond bestaat de mogelijkheid voor uw om lekker te komen schaken. Voor de "twijfelaars" onder u is er op dinsdagavond een mooie instap bij het recreatieschaak. Om via die weg uiteindelijk ook de stap naar de vrijdagavond te kunnen nemen waar het er allemaal net een beetje fanatieker en met meer ernst aan toegaat. Iedereen die kan schaken is van harte welkom. Zo rond 19:45 uur zullen de poorten van ons iets verouderde clubgebouw zich openen. U kunt zich dan melden bij de bar voor een gratis welkomstdrankje. Heeft u ooit leren schaken en begint het weer te kriebelen of schaakt u via internet en bent u nieuwsgierig naar meer? Persoonlijk plaatsnemen achter het bord is een stuk spannender en vooral veel gezelliger. Er zal rekening gehouden worden met uw speelsterkte, zodat het voor beide partijen leuk blijft.

Hierboven ziet u een filmpje van de speellocatie terwijl de jeugd bezig is.

Na de tijd is er bij de bar de mogelijkheid tot analyse onder het genot van een hapje en een drankje. Kom dus gerust eens langs om een avondje te kijken en/of mee te spelen. Je hoeft je niet van tevoren op te geven, je kunt gewoon langskomen op M. Azn. de Ruyterstraat 4. Vragen kunt u indienen via het contactformulier of telefonisch via iemand van het bestuur.

Rating leden

1. Bram Klapwijk